यस्ता छन् जापानी प्लम का विशेषता, जस्तै प्लम वाइन र त्यसकाे स्वाद



 

टोक्यो

जसरी वर्षा जापानमा टकराउँदछ र हामी वसन्तको फूलहरू बित्दै जानेमा शोक गर्दछौं, एउटा उल्टो उम्रे (जापानी प्लम) को आगमन हो। उनीहरू नामको बावजूद खुबानीसँग बढी नजिकबाट सम्बन्धित छन् र तीतो, अमिलो स्वाद  हुने गर्छ । जे होस्  प्लम लाइ काचाे खानु हुदैन । काँचाे खायाे भने पेटमा समस्या हुन सक्छ । 

जाडो पछि, फेरी फेब्रुअरीमा प्लम फूलहरू तिनीहरूको पंखुलीहरू गुमाउँछन्। प्रकृतिले यसको काम गर्दछ, र मध्य मेदेखि जूनको शुरुमा, तपाईं स्टोर सेल्फमा पाउन सक्नुहुन्छ।


ग्लास जार, बैग रक चिनी र सुपर साइज शोचु (जापानी डिस्टिल्ड स्पिरिट) वा "सेतो मदिरा" पनि रणनीतिक रूपमा नजिकै व्यवस्थित गरिनेछ। उमको भान्साकोठामा धेरै प्रयोगहरू छन्, जसमध्ये एउटा उमेशु हो - शोचू र चिनीमा उम्रेले बनाएको मीठो र टाउकोको लिकर।


जब तपाई उमेशुलाई व्यवसायिक रूपमा किन्न सक्नुहुनेछ, त्यहाँ आफैंलाई बनाउने केहि विशेष कुरा पनि छ। एक अग्रगामी, यस नुस्खाको साथ लामो यात्राको लागि पट्टा गर्न तयार हुनुहोस् किनकि यसलाई बनाउनको लागि एक वर्ष लाग्छ!

Comments